• Despre respectul fata de natura si grija pentru copii

Despre respectul față de natură și grija pentru copii  
 
 
       Grijă acest cuvânt pe care îl întâlnesc la tot pasul mai ales de când sunt mamă, pe care și bunicii sau părinții mei mi l-au zis de sute de ori. Azi vorbesc despre grija pentru copii, pentru cei apropiați dar și pentru animale, flori sau pentru natură în general. E lucru mare să poți să le îmbini pe toate și ține de noi să fim responsabili și atenți cu tot ceea ce ne înconjoară. Îmi doresc tare ca cei mici ai mei să trăiască într-o lume atentă și la nevoile celorlalți nu doar la ale lor, într-o lume mai puțin egoistă și cât se poate de verde!
 

1

 
      Și putem face asta, mai ales azi când avem informația la un click distanță. De aceea când am ales cele necesare pentru Ingrid am fost foarte atentă la o serie de aspecte, încercând să îmbin siguranța ei cu protejarea mediului. Astfel nu m-am gândit doar la ea ci și la lumea în care urmează să crească. Nu știu dacă voi faceți asta, dar noi pe lângă faptul că reciclăm suntem foarte atenți și la ce cumpărăm. Nu-mi plac excesele și mă feresc cât pot de mult de lucruri care pot fi nocive și pentru mine și pentru mediu. Așa că în toate căutările am dat peste un brand de care m-am îndrăgostit pe loc. Cum l-am descoperit? Când am început colaborarea cu Regina Maria pentru emisiune Olimpiada Mămicilor am creat un episod pe care l-am găsit super util mai ales după ce am născut atunci când m-am trezit cu un bebeluș foarte mic acasă și parcă nu mai știam nimic din ce învățasem sau experimentasem la prima naștere. În cadrul acestei întâlniri am descoperit scutecele Bambo Nature. Las aici link dacă sunteți curioși să vedeți despre ce e vorba. https://protvplus.ro/emisiuni/olimpiada-mamicilor/episodul/39993-tips-tricks-despre-igiena-bebelusului
 

2

 
       Ei bine de data asta (pentru că acum șase ani eram atât de copleșită de ce mi se întâmpla încât atenția la detalii era minimă spre deloc) prin intermediul specialiștilor din spital și pentru că mi-am făcut din timp temele am avut șansa să citesc și să mă documentez în legătură cu produsele de la Bambo Nature, pentru că acestea este brandul de scutecele pe care le folosesc în maternitatea Băneasa, doar că eu nu m-am oprit doar la scutece ci am căutat informații despre toate produsele lor de la uleiul pentru duș până la aleze sau șervețelele umede biodegradabile. Ce-am aflat împărtășesc și cu voi pentru că mi se pare util și pentru că îmi doresc să trăiesc într-o lume în care avem mai multă grijă de natură nu doar de nevoile noastre. Ce mi-a plăcut foarte mult la ei, pe lângă faptul că sunt danezi și asta, trebuie să recunosc, a avut un efect destul de puternic asupra mea, e faptul că brandului îi pasă la fel de mult de protejarea lumii din jurul nostru, cât le pasă și de perfecționarea unor produse pentru bebeluși care sunt delicate pentru pielea lor, confortabile pentru nevoile lor și îi protejează în orice moment. Despre scutece pot spune că au diferite dimensiuni disponibile, noi suntem abia la numărul doi, dar pot fi folosite de la naștere până la antrenamentul de toaletă, așa că pot crește odată cu micuțul tău și ce mi se pare foarte important este faptul că reduc impactul nociv pe care îl au scutecele de unică folosință pentru lumea în care trăim. Cu alte cuvinte sunt ECO, ce reprezintă această denumire? Scutecele au în componență puf din celuloză! Da, asta m-a cam supărat la început pentru că nu îmi doream să moară nici un copac de dragul nostru, dar danezul, tot danez, a găsit el o soluție! Și a ales varianta de a planta doi copaci pentru fiecare copac utilizat în procesul de fabricare a scutecelor Bambo Nature. Vă dați seama? Eu am rămas impresionată de treaba asta și gestul lor m-a convins și mai tare să le folosesc. Și acum își dorește să implementeze ambalajul compostabil de hârtie. Cred cu tărie că produsele ECO reprezintă alegerea pe care toți o avem la dispoziție pentru viitor, pentru o lume mai bună. 
 

3

 
Când le-am utilizat prima oară pentru Ingrid mi-am dat seama că sunt făcute dintr-un material foarte diferit de cele cu care eram eu obișnuită, sunt moi, foarte fine și nu au nici un fel de parfum. Ce-mi place mult la ele este faptul că au un indicator de umezeală care își schimbă culoarea și te anunță când are nevoie să fie schimbat bebelușul, lucru foarte util mai ales când ești la plimbare și nu vrei să deranjezi prea tare copilul care doarme liniștit în cărucior, așa că desfaci o capsă, două, arunci un ochi și afli dacă trebuie schimbat sau...mai faceți o tură de parc. Mai simplu de atât nici că se putea! Au o prindere flexibilă care protejează bontul ombilical în primele săptămâni de viață ale bebelușului, iar manșetele pentru picioare sunt foarte moi și nu irită pielea celor mici oferindu-le confortul și libertatea de mișcare de care au nevoie. Dacă la Sasha mă luptam cu iritațiile pentru că picioarele îi erau strânse prea tare de scutec acum nu m-am mai lovit de aceeași problemă, Ingrid poate să danseze din piciorușe cât vrea!
 

4

 
     Și sigur că...sunt testate dermatologic, cam toate cele care se găsesc pe piață sunt, dar Bambo Nature are ceva în plus! Sunt certificate conform etichetei Nordic Swan Ecolabel, Asthma Allergy Nordic, FSC ™ și Ecolabel UE, ceea ce înseamnă că nu produc alergii, conțin 0% parabeni, loțiuni, clor, conservanți sau parfum. Așa că eu le-aș da cu toată inima 10 pentru siguranță! De o lună de când suntem împreună Ingrid folosește toate produsele Bambo Nature și Sasha doar o parte, pentru că el a scăpat de foarte mult timp de partea cu scutecele. Dar produsele pentru baie și șervețelele umede biodegradabile fac parte din rutina noastră zilnică.
 

5

 
         Aș vrea să le ofer copiilor mei tot ce e mai bun, de la hrană la educație, de la vacanțe la timp de calitate petrecut printre oameni de la care să aibă ce învăța. Ce părinte nu-și dorește același lucru? Așa că am ales ca grija fată de ei să se împartă între dragostea și respectul pentru natură și siguranța pe care îmi doresc să le-o ofer la fiecare pas.

6